Bericht versturen
Contacteer ons
LEO

Telefoonnummer : 13486085502

Modulaire Data Center om met Microsoft Azure Cloud Via Satellite te verbinden

October 22, 2020

De satellietconnectiviteit aan Microsoft Azure kon de hoeveelheid plaatsen openstellen voor het opstellen van modulaire datacentra, die de onafhankelijke ingepakte binnen verschepende container-als bijlagen zijn van gegevensverwerkingsfaciliteiten die overal een grote wolkenklant kunnen worden geploffen kunnen gegevensverwerkingsinfrastructuur vereisen.

Dat is volgens SES-Netwerken, een partner met wie Azuurblauw onlangs een „levende demonstratie“ voor zulk een opstelling leidde. De partners verbonden een modulair datacentrum op de westkust van de V.S. met één van de grote Azuurblauwe wolkendatacentra op de oostkust. De container werd aangesloten aan Azuurblauw via de dienst van ExpressRoute van de wolkenleverancier over vezel, met SES-Toegelaten satellietdieconnectiviteit handelend reserve, volgens een gevallenanalyse van SES door DCK wordt herzien.

Microsoft op Dinsdag kondigde een toevoeging aan zijn wolk de diensten geroepen Azure Modular Datacenters aan. Een andere satellietpartner die deel van de lancering uitmaakt is SpaceX van Elon Musk, de waarvan Starlink-laag-baansatellieten ook met de modulaire gegevensverwerkingsfaciliteiten zullen verbinden.

SES, die in werking een netwerk van satellieten stelt worden ontworpen om de tevreden leveringsdiensten te verlenen, is „partner van MEO van Microsoft de satelliet [Middelgrote Aardebaan] voor zijn nieuwe Azure Modular Data Centers geworden, die wolk met hoge intensiteit brengen, veilige gegevens verwerkend bij de rand in uitdaging en de verre milieu's, waar er of zelfs geen vezel bij allen onbetrouwbaar zijn,“ SES CEO JP Hemingway schreven in een blogpost slated voor versiedinsdag die.

Een Microsoft-woordvoerder gaf niet voor nadere informatie aan een verzoek gevolg.

Microsoft kondigde voorproef van Azure Orbital, zijn wolkendiensten voor satellietexploitanten, ongeveer één maand aan geleden. De exploitanten kunnen gegevensoverdrachten van hun ruimtevaartuig aan Azuurblauwe grondstations plannen om hun gegevens op het Azuurblauwe netwerk te krijgen en het te verwerken gebruikend alle Azuurblauwe wolkendiensten.

AWS kondigde de gelijkaardige dienst in 2018 aan. Terwijl de lancering van satellieten in ruimte goedkoper en gemakkelijker is geworden dan ooit, heeft het overbrengen van gegevens terug naar Aarde niet. De grondstations zijn duur om toegang tot te bouwen en te krijgen.

Als de wolkenplatforms het grond-post knelpunt oplossen, zullen zij van het zijn de platforms voor het opslaan van en de verwerking van de gegevens van satellietgebruikers profiteren.

De modulaire datacentra worden gebruikt om rekencapaciteit tijdelijk snel op te stellen of het op te stellen in plaatsen waar het moeilijk is om een traditioneel baksteen-en-mortierdatacentrum te bouwen. Zij worden gebruikt deze manier voor militaire toepassingen in het gebied, bijvoorbeeld, of door energiebedrijven in verre energie-extractie plaatsen. Sommige ondernemingen hebben modulaire datacentra voor surplus gegevens verwerken eenvoudig capaciteit, als uitbreidingen van hun hoofddatacentra opgesteld.

Hyperscalers met inbegrip van Google en Microsoft hebben in het verleden modulaire datacentra gebruikt aangezien de bouwstenen voor hun kern plaatsen betrekken. Maar zij hebben zich van deze benadering, vindend het voor hun het schrapen behoeften ongeschikt verwijderd.

Terwijl het verminderen van verschepend is een container op een concreet stootkussen gemakkelijker dan bouwend een traditioneel datacentrum, het nog met macht, water, en netwerk moet worden verbonden. Het hebben van satellietconnectiviteit in mengelingsadressen één die van die vereisten, theoretisch de hoeveelheid plaatsen modulaire datacentra kan uitbreiden binnen worden opgesteld.

In de voornoemde demonstratie door SES en Azuurblauw, deed het modulaire datacentrum dienst als grondstation, die twee 2.4m antennes kenmerken. Volgens de gevallenanalyse, toonde de manifestatie aan dat zodra de vezelverbinding werd gescheiden, de satellietverbinding van O3b MEO van SES bewegend verkeer bij „vezel-gelijkwaardige snelheden,“ met 700Mbps-productie „op de voorwaartse weg, en 300Mbps op de terugkeerweg – terwijl minder dan het handhaven van vezel-als latentie van 150ms.“ voortzette

Als deel van het vennootschap, is SES van plan om zijn O3b-gateways bij Azuurblauwe datacentra op te stellen, „verzekerend één-hop connectiviteit van om het even welke externe site of rand verwerk knoop aan Azuurblauw gegevens,“ Hemingway schreef.